مشاوره و پشتیبانی : 09139614034

گلاب عطرریز

همه چیز در مورد گل محمدی

monthly-rose.jpg

با در نظر گرفتن این مسئله که امروزه اغلب اطلاعات در مورد خواص درمانی گلاب می باشد . شاید برای افرادی سوال شود که در مورد مشخصات گیاه شناسی گل محمدی ، نحوه کشت آن ، سازگاری ها و نیازهای این گیاه ، روش های تکثیر و دیگر موارد این چنینی به دنبال اطلاعاتی جامع و درست باشند . از همین رو بر آن شدیم تا مقاله ای را در این رابطه بنویسیم . امید است با مطالعه این مطالب بهره لازم را از آنها ببرید .

 

مشخصات گیاه شناسی گل محمدی

گل محمدی یک نوع درختچه از تیره Rosacea که از شاخه های زیادی که گل دهنده هستند و تعداد زیادی تیغ ریز و پهن که قلابی شکل بوده و رنگ آنها سرخ است شکل گرفته اند . ساقه های این گیاه به شکل استوانه بدون هیچ شیاری و برگ های مرکب شانه ای که اغلب بین 3 تا 7 و گاها 9 برگچه دندانه دار دارند .


رگبرگ هایی که در پشت گیاه موجود هستند مشخص و به هم رفته بوده ، برگچه حالت چرمی و با شکل هندسی بیضی نوک تیز که طول آن به 3 تا 5 سانتی متر می رسد و روی برگها حالتی کاملا صاف و سبز براق دارد . دمبرگ های این گیاه نیز خزی و نمدی که با کرک های غده ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده است .


گل محمدی که در رنگ صورتی خاص و زیبا مشاهده کرده اید اغلب دارای 32 گلبرگ که صورتی آنها یکدست است و مشابه بوده است که زمان باز شدن و ظهورشان اوایل صبح می باشد . تعداد کاسبرگ ها 5 عدد بوده که 3تای آن از زوائدی بزرگ در لبه ها برخوردارند . پرچم ها در این گیاه به رنگ زرد هستند و تعداد 100 عدد در ترکیب گل وجود دارند .


زمان رویش و باز شدن گل محمدی از اوایل اردیبهشت تا ابتدای تیر ماه است و در هر منطقه با توجه به آب و هوا و مواردی دیگر زمان ظهور گلها بین 20 تا 30 روز طول می کشد . حداکثر دوام و ماندگاری این گیاه یک روز بوده و در پایان روز رنگ صورتی به سفید متمایل می شود و با وزش نسیمی حتی شاهد پرپر شدن گلبرگ ها خواهیم بود . به همین دلیل بهتر است گل محمدی را قبل از طلوع آفتاب و همان اوایل صبح جمع آوری کنید ، با این کار درصد مواد موثره موجود در گیاه نیز حفظ می شود .


به دلیل مقاومت بالا در این گیاه ، اغلب در اکثر شرایط آب و هوایی رشد می کند اما مناطقی که باز بوده و آفتابگیری بیشتری با شبهای خنک داشته باشد برای پرورش گل محمدی بسیار مناسب می باشد . از مزایایی که این گیاه داراست مقاومت در برابر کم آبی است ؛ با توجه به منطقه کشت آن در زمان گل دهی بین 7 تا 15 روز یکبار نیاز به آب و در زمان رشد هر 20 تا 30 روز یکبار باید آن را آبیاری نمود .


خاک های شنی – رسی که حصلخیز بوده و دارای بافتی به نسبت خشکند که هوا به نحوی عالی از خود عبور می دهند و در خود مقداری مواد آلی پوسیده نیز دارند و PH آنها در حدود 5/6 باشد ، مناسب ترین و بهترین محیط برای رشد و پرورش گل محمدی است .


تنوع گل سرخ کاشان ، رز دمشقی است به این دلیل که برای اولین بار از شهر دمشق به ایران وارد شد . در کشورمان 5000 هکتار گل محمدی وجود دارد . تا کنون پژوهشگران بالغ بر 20 هزار نوع از گل رز را شناسایی کرده اند . گل محمدی به طور کلی به 7 دسته تقسیم می شوند که عبارت است از گل سرخ فرانسوی ، نسترن ، گل چای ، گل سرخ با گلهای متعدد ، گل سرخ مینیاتوری ، گل سرخ بنگال و گل سرخ ایرانی .


نوع ایرانی این گیاه در سراسر جهان خاص و منحصر به فرد بوده به طوری که با توجه به نظر کارشناسان زیست گیاهی ، از ابتدا در ایران پرورش یافته و از این کشور به سایر کشورهای دنیا منتقل شده است . بیان این نکته در این قسمت ضروری است که این گیاه برای رشد نیاز به آب کمی دارد .


گل محمدی معروف به طلای معطر است و تنها دلیل این است که متریال اولیه مورد استفاده در کارخانه های عطر سازی در دنیاست . هر یک کیلو از این گیاه معادل 20 میلیون دلار ارزش دارد به همین دلیل است که آن را به عنوان طلای مایع می شناسند . این ارزش در عین این است که این گیاه برای نخستن بار در ایران کشت و پرورش داده شده و پس از آن به شهرهای ترکیه و دمشق و حتی بلغارستان منتقل شده است و در حال حاضر می توان گفت کشور بلغارستان تنها صادرکننده اسانس گل محمدی در دنیا محسوب می شود .


در این قسمت می خواهیم این کشور را با ایران مقایسه کنیم ، ایران توانایی تولید 15 هزار هکتار گل محمدی را داشته در حالی که بلغارستان تنها با 2 هزار هکتار کشت این گل ، سالیانه رقمی نزدیک به 1500 کیلو گرم اسانس این گیاه را تولید و صادر می نماید . همین مسئله باعث شده تا با راه اندازی کانون هماهنگی دانش و صنعت گلاب و گل محمدی اقدامات لازم به منظور توسعه زیرساخت های کشور در زمینه تولید اسانس فراهم شود  که در حال حاضر پژوهشگران موفق به تولید نیمه صنعتی دستگاه تقطیر گلاب برای تولید اسانس این عرق گیاهی شدند و افراد دست اندرکار در صدد ساخت آزمایشگاه کنترل کیفی محصولات گل محمدی هستند .


طبقه بندی علمی

خانواده :Rosaceae

جنس : Rosa

نام علمی : R. damascena

نام فارسی : گل محمدی – گل سرخ – گل گلاب – گل سرخ – گل سوری – گل چای – گل سرخ صد پر

نام عربی : ورد جوری – ورد دمشق – ورد بلدی – گل ورد – ورد الاهم

نام انگلیسی : tag-tsi meto – Persian rose – monthly rose – damask rose – York and loncoster rose

نام آلمانی : Roos – Damaszenerrose

کلمات کلیدی مرتبط
'پرورش گل محمدی' , 'گل سرخ کاشان' , 'اسانس گل محمدی'
نـظـرات
دیگر مطالب کاربردی
عرقیات گیاهی پر کاربرد
انواع گلاب
خواص و فواید آویشن گیاه قوی برای درمان بیماری ها
روش های تولید گلاب کاشان
خواص عرق گیاه آلوئه ورا
ادامه
clear-bug-div
شاخه ها
سبد خرید گلاب و عرقیات گیاهی
پشتیبانی آنلاین گلاب و عرقیات گیاهی
گلاب و عرقیات کاشان